historie

Fra den spæde start i 1974 til i dag, er der spillet mange toner i mange forskellige bands. Her kan du læse om de vigtigste, og se sjove billeder fra dengang... klik på et bandnavn eller scroll ned.

Trash Band / Lost Kids / Beauty And The Beast / Beauty & the Beat / Hang Ups / Don't Mess


Trash Band 1975 - 1981

Mit første orkester med min nabo Jesper Marcussen på trommer, min klassekammerat Jan Sander Hansen på guitar og Klaus Munk på guitar og vokal. Vi spillede egne numre + udvalgte coverversioner; rock med funky undertoner og lange syrede instrumentalnumre. Spillede en del på gymnasier (opvarmning for bl.a. ACHE og BIFROST) og ungdomsskoler  i Jylland og på de små nystartede festivaler, bl.a. Træstock ved Kjellerup, men også på bl.a. Multimaren, Nicodemus og Århus musikteater og Teatercaféen. Vi står på en af Skanderborgfestivalens første plakater, men kom aldrig til at spille... Blev nr. 3 i en konkurrence om Midtjyllands bedste orkester.

Sander på Thinline, Nello på Kasuga, Klaus på Guild.     Hjemmemalede monitorkasser.

Begge billeder: Jan, Jesper, Niels og Klaus. Legendarisk koncert på Palæet i Viborg.

toppen af siden


Lost Kids 1982 - 1983

Kom med i Danmarks første punk-band efter Mek Pek i '82. En større omvæltning for en fusionsflipper som mig. Punken var ikke død, men var dog ved at få en underlig lugt, og tiden var ved at rinde ud for bandet, som nu  bestod af Jan "Jet" Nielsen; gavflab og frontfigur, Jan "Hurtig" Ole Kristensen; guitar, Niels "Nello Bordello" Mogensen; bas og Karsten "Kose" Bo Sørensen; trommer. Spillede for første gang i København på Loppen og Huset. Bl.a. også på Holbæk elværk, Paramount i Roskilde og et formiddagsjob for de indsatte i Horsens Statsfængsel. Stilen var da også "rå, upoleret rock med bund i den vestlige verdens krise-virkelighed." . Tidens tand var dog hård ved bandet, som aldrig overvandt sin krise, og opløsningen var en realitet i marts 1983. 

...alle undtagen migselv...     Lost Kids

Jan Jet, Kose, Nello og Jan Ole: "Tænk på sur grønlænderfisse..."     -     Vi stormer vi ud af glasdørene i Kongreshuset.

toppen af siden


Beauty and the Beast 1983 - 1985

Dannet på ruinerne af Lost Kids af Kose, Jan Ole og jeg. Som sanger fandt vi den unge, uprøvede  Charlotte Skadhauge Hansen. Musikken, rå trio-rock, blev hovedsalig  skrevet af Jan Ole  Kristensen, men jeg skrev også få numre. Vi lavede Live-radio, video og flere demo-bånd, men ingen plade. Opnåede pæn anerkendelse, som et af Århus' upcoming bands. Henning Stærk sagde, at det var det bedste, der var kommet ud af Århus de sidste tre år. Vi spillede i København på Huset i Magstræde og Loppen på Christiania, og Motown, Vestergade 58 og Huset i Århus. Danmarks svar på tyske "Nena", som en sagde. Vi var tæt på, men  kemien passede ikke, og vi gik i opløsning først i '85.

 

Kose med kasket og Nello med halsklud... og Charlotte med spandexbukser!     Taget af Poul Erik Veigaard.

Første pressebillede.     -     Kose, Charlotte, Nello, Jan Ole. Billede til plakat taget bag vores øvelokale i Frederiksgade.

toppen af siden


Beauty & the Beat 1985 - 1988

Dannet af Charlotte og jeg i efteråret '85. På guitar, Henrik Skriver fra Skanderborg og min gamle ven fra "Trash Band", Jesper Marcussen på  trommer. Senere suppleret med Peter Tast på keyboards. Jeg skrev hovedparten af musikken, energiladet, melodisk og dynamisk rock på engelsk, men med få danske tekster. Vandt "Vi har scenen - har i musikken" konkurrencen i '86, og var meget tæt på et større gennembrud. Vi var Århus-rockens ærke-orkester med bl.a. to koncerter på Skanderborg Festival.  Pladekontrakten med Genlyd (som var i hus) faldt på, at de insisterede på, at vi kun skulle synge på dansk. Uenighed på det punkt førte i sidste ende til bandets opløsning i 1988.

Før Tast kom med.     Fantastisk billede.

Jesper, Charlotte, Nello og Henrik. Billede til plakat malet med sølvtusch.

Peter Tast, Henrik Skriver, Niels Nello Mogensen, Jesper Marcussen og Charlotte Skadhauge i samme baggård. Pressefoto.

Stort job.

På bøgescenen, Skanderborg festival 1986

toppen af siden


Hang Ups 1986 - 1992

Mødte trommeslager Troels Møller fra "Warm Guns" i '86 og kom med i "Hang Ups" da deres bassist stoppede. Bandet havde eksisteret i nogle år og spillede egne udgaver af kendte og mindre kendte soul-numre. Bestod dengang udover af Troels, af Eddie Danielsen, guitar; Michael Perbøl, orgel; Henk Kuipers, vokal og min gamle klassekammerat, Jan Sander på guitar. Yderst velanset og velspillende orkester med flere jobs i Tyskland. Mange skiftende besætninger, på et tidspunkt med tre blæsere og to korsangere. Sidst med Anders Jørgensen på trommer. Men på et tidspunkt var den bare ikke længere, så...

Sidste udgave af Hang Ups

Eddie, Jan Sander, Nello, Henk og Anders på trappen op til Henks hus.

toppen af siden


Don't Mess 1989 - 1999

Mødte Martin Blom Hansen, guitar, og Svend Eeg, trommer, i det hastigt voksende blues-miljø i Århus i '88. Med afsæt i et nærmest telepatisk sammenspil og med hovedvægten på eget materiale, skrevet og sunget af Martin og jeg, spillede vi et hav af klub- og caféjobs i hele landet. Et af de mange "fastansatte" bands på legendariske Fatter Eskil i Århus op gennem 90'erne. Spillede med flere gæstesolister og havde et længere samarbejde med organisten Keld Lauritsen, Kbh. Et af højdepunkterne var koncerter med "Blue Lights" fra Chicago og den legendariske blues-pianist og entertainer, Champion Jack Dupree. 

 

Taget i Vejlby park.     Super live-billede.

Svend Eeg, Niels, Martin Hansen.     -     Martin, Svend og Nello feat. Keld Lauritsen på Rådhuskroen (Mojo), Kbh.

toppen af siden


Spillet med følgende personer i t.v. shows, specielle koncerter, mindre sammenhænge, afløsninger, lejlighedsorkestre o.s.v.

Thomas Helmig, Don Powell, Peter Belli, Nanna, Lis Sørensen, Richie Hayward, Erann DD, Lars Muhl, Anne Linnet, Marie Carmen Koppel, Lars Lilholt, Michael Falch, Rock Nalle, Peter Viskinde, Søren Dahl, Viggo Sommer, Shades of Blue, Henning Stærk, Poul Krebs, Champion Jack Dupree, Troels Jensen, H.P. Lange, Allan Mortensen, Stig Rossen, Bamse, Monique, Kjeld Lauritsen, Mads Michelsen, Veronica Mortensen, Michelle Birkballe, Michael Bundesen, Uffe Steen, Maggie Reilly, Allan Olsen, Alberte, Mike Andersen, Ivan Pedersen, Kim Schwartz, Mek Pek, Per Frost, Jacob Haugaard...

Derudover har jeg haft fornøjelsen at spille med i mange andre sammenhænge, bl.a.:

The Criminals. 1986. Brian Nabney fra Irland og folk fra Hang Ups. Ivan Sand og Rust. 1990 - 1993. To pladeindspilninger. Ivans egne sange + Neil Young fortolkninger. Århus Blues Inc. 1990 - 1992. Med Thomas Graa, Søren Graversen og Lasse Eriksen. Blandet blues. Turnpike. 1991 - 1992. Med bl.a. Troels Møller. Alt-mulig-kopi-band. Blue Lights. 1992 -1994. Bluesband fra Chicago bestående af Barrelhouse Chuck og Johnny Tanner. Tre sommerturnéer. Soul Meeting. 1993 -1994. Gammelt århuiansk rock-soul-country-pop-kopi-band. Giraffen, elefanten og det blå lys. 1994 - 1995. Med Kent Thomsen og Henrik Hansen omkring mange legendariske koncerter på "Peter Gift". Mojo Hands. 1995 - 1996. Blues med folk fra Trouble Cats, Henrik Hansen, John Simoni og Michael Nadolny.

toppen af siden